Ambassade van België in Cuba

België in Cuba

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Havana? U reist als toerist in deze landen en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Cuba gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Ambassade groepen gelanceerd op Facebook: Embajada de Bélgica-Ambassade de Belgique/van Belgïe-La Havana  |  La Belgique en Haïti / Bèljik nan Ayiti |  Bélgica en la República Dominicana 

 

BELANGRIJKE MEDEDELING

We hebben tekenen van onregelmatigheden ontdekt bij het verkrijgen van afspraken voor visuminterviews. De Ambassade van België deelt mee dat in geval van vermoeden van onregelmatigheid (naamswijzigingen, inconsistente deadlines) de betrokken afspraken automatisch zullen worden geannuleerd, zonder recht op reclamatie.

Herinnering: het proces voor het aanvragen van een afspraak is gratis en zonder tussenpersonen.

BELANGRIJKE MEDEDELING

 

Ambassadeur

De Ambassadeur van Koninkrijk België in de Republiek Cuba, de Republiek Haïti en de Dominicaanse Republiek, Z.E. De heer Jean-Jacques Bastien arriveerde op 19 augustus 2021 in Havana, vergezeld door zijn vrouw. Zijn vorige diplomatieke taken brachten hem eerder naar Bolivia, Zuid-Afrika, Ecuador en de Belgische Permanente Vertegenwoordiging bij de VN in New York.

Ambassadeur Bastien neemt zijn functies waar met de verbintenis om te blijven werken aan de versterking van de goede samenwerkings- en vriendschapsrelaties tussen het Koninkrijk België en de drie landen in ons rechtsgebied.

 

AFSPRAAK EN ONLINE VISUMFORMULIER

Klik hier om een ​​visum aan te vragen.

Voor het aanvragen van een afspraak klik hier.

Nieuws

01 dec

Van 5 tot 9 december zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie leiden naar Japan.

28 nov

België stuurt via het noodhulpmechanisme B-FAST opnieuw een konvooi met humanitair materiaal naar Oekraïne. Buitenlandse Zaken schenkt vooral materiaal om de burgerbevolking te helpen de winterkoude te doorstaan met o.a. generatoren, slaapzakken, EHBO-kits en soep.

25 nov

25 november is de symbolische dag waar we speciale aandacht hebben voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Het betekent ook de kick-off van de jaarlijkse internationale campagne: "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld”, met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te bannen.

22 nov

In september begint een nieuwe zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Maar wat is daar precies aan de hand? En wat zijn de prioriteiten die België in dit multilaterale forum naar voren wil brengen? Om te begrijpen hoe dit belangrijke VN-orgaan werkt, nodigden we Birgit Stevens uit, directeur van de VN-afdeling van onze Federale Overheidsdienst.

18 nov

Voor het vierde jaar op rij kent België 2 miljoen euro toe aan de VN-Ontmijningsdienst (UNMAS) voor activiteiten in Irak en Syrië.