Ambassade van België in Cuba

België in Cuba

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Havana? U reist als toerist in deze landen en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Cuba gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Ambassade groepen gelanceerd op Facebook: Embajada de Bélgica-Ambassade de Belgique/van Belgïe-La Havana  |  La Belgique en Haïti / Bèljik nan Ayiti |  Bélgica en la República Dominicana 

 

BELANGRIJKE MEDEDELING

We hebben tekenen van onregelmatigheden ontdekt bij het verkrijgen van afspraken voor visuminterviews. De Ambassade van België deelt mee dat in geval van vermoeden van onregelmatigheid (naamswijzigingen, inconsistente deadlines) de betrokken afspraken automatisch zullen worden geannuleerd, zonder recht op reclamatie.

Herinnering: het proces voor het aanvragen van een afspraak is gratis en zonder tussenpersonen.

BELANGRIJKE MEDEDELING

 

Ambassadeur

De Ambassadeur van Koninkrijk België in de Republiek Cuba, de Republiek Haïti en de Dominicaanse Republiek, Z.E. De heer Jean-Jacques Bastien arriveerde op 19 augustus 2021 in Havana, vergezeld door zijn vrouw. Zijn vorige diplomatieke taken brachten hem eerder naar Bolivia, Zuid-Afrika, Ecuador en de Belgische Permanente Vertegenwoordiging bij de VN in New York.

Ambassadeur Bastien neemt zijn functies waar met de verbintenis om te blijven werken aan de versterking van de goede samenwerkings- en vriendschapsrelaties tussen het Koninkrijk België en de drie landen in ons rechtsgebied.

 

AFSPRAAK EN ONLINE VISUMFORMULIER

Klik hier om een ​​visum aan te vragen.

Voor het aanvragen van een afspraak klik hier.

Nieuws

09 jun

Oekraïne heeft een oproep gedaan voor extra noodhulp via verschillende kanalen, waaronder het Europees mechanisme voor civiele bescherming (UCPM).

02 jun

Vandaag en morgen brengen Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez, Minister van Defensie Ludivine Dedonder en de directeur sub-Sahara Afrika van de FOD Buitenlandse Zaken, Philippe Bronchain – als vertegenwoordiger van Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib die in extremis in Brussel was weerhouden – een werkbezoek aan Niger, om er een pilootproject van de unieke geïntegreerde aanpak – diplomatie, development en defensie - van België te officialiseren.

27 mei

Op vrijdag 26 mei heeft een diplomatieke conferentie van 70 staten in Ljubljana (Slovenië) een historisch akkoord goedgekeurd over een nieuw multilateraal verdrag inzake wederzijdse juridische bijstand en uitlevering voor de vervolging van de ernstigste internationale misdrijven voor nationale rechtbanken.

24 mei

Na de zware overstromingen stelde Italië een internationale vraag om noodhulp via het Europese mechanisme voor civiele bescherming (UCPM), dat de respons op natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen op EU-niveau coördineert.

24 mei

Vandaag zal de officiële delegatie de hoofdstad Dakar verlaten om, in Bandia en Diamniadio, onder meer nieuwe investeringen te bekijken van Belgische bedrijven die al geruime tijd in Senegal actief zijn.