Ambassade van België in Cuba

België in Cuba

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Havana? U reist als toerist in deze landen en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Cuba gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Ambassade groepen gelanceerd op Facebook: Embajada de Bélgica-Ambassade de Belgique/van Belgïe-La Havana  |  La Belgique en Haïti / Bèljik nan Ayiti |  Bélgica en la República Dominicana 

 

REISTIPS

Ben je Belg en ben je van plan om binnenkort op reis te gaan?

Reizen vergt voorbereiding: bekijk onze 11 tips voor Belgische reizigers.

 

 

BELANGRIJKE MEDEDELING

We hebben tekenen van onregelmatigheden ontdekt bij het verkrijgen van afspraken voor visuminterviews. De Ambassade van België deelt mee dat in geval van vermoeden van onregelmatigheid (naamswijzigingen, inconsistente deadlines) de betrokken afspraken automatisch zullen worden geannuleerd, zonder recht op reclamatie.

Herinnering: het proces voor het aanvragen van een afspraak is gratis en zonder tussenpersonen.

BELANGRIJKE MEDEDELING

 

Ambassadeur

De Ambassadeur van Koninkrijk België in de Republiek Cuba, de Republiek Haïti en de Dominicaanse Republiek, Z.E. De heer Jean-Jacques Bastien arriveerde op 19 augustus 2021 in Havana, vergezeld door zijn vrouw. Zijn vorige diplomatieke taken brachten hem eerder naar Bolivia, Zuid-Afrika, Ecuador en de Belgische Permanente Vertegenwoordiging bij de VN in New York.

Ambassadeur Bastien neemt zijn functies waar met de verbintenis om te blijven werken aan de versterking van de goede samenwerkings- en vriendschapsrelaties tussen het Koninkrijk België en de drie landen in ons rechtsgebied.

 

AFSPRAAK EN ONLINE VISUMFORMULIER

Klik hier om een ​​visum aan te vragen.

Voor het aanvragen van een afspraak klik hier.

Nieuws

21 sep

David Jordens wordt woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

19 sep

Tijdens haar bezoek aan New York in het kader van UNGA78 – de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties - zal minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib uit naam van ons land meerdere ministeriële side events voorzitten, in samenwerking met EU- en internationale partners. Aan ons land werd gevraagd om een aantal evenementen mee te organiseren, omwille van het uitgesproken profiel van België als voorvechter van kinder- en vrouwenrechten.

18 sep

Tijdens haar deelname aan de openingssessie van de 78ste Algemene Vergadering in New York (UNGA78) zet minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Caroline Gennez in op de grote beleidsprioriteiten van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

16 sep

Op 19 september wordt het Algemeen Debat van de 78ste zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA78) in New York geopend.

14 sep

Gevolg gevend aan het verzoek om bijstand van Libië aan het Mechanisme voor Civiele Bescherming van de Europese Unie (“Union Civil Protection Mechanism” (UCPM)), heeft België besloten zich aan te sluiten bij de Europese solidariteitsactie.