Ambassade van België in Cuba
Home Newsroom

Newsroom

News Items

17 jun

Aan de vooravond van de 4e ministeriële ontmoeting tussen de G5-Sahel en de Europese Unie spreken de ministers van Buitenlandse Zaken van de landen van de Benelux hun steun uit voor de inspanningen van de EU en de G5-Sahel voor de stabilisering en de heropbouw van de regio.

15 jun

Vicepremier en minister van buitenlandse zaken Didier Reynders wenst de volgende mededeling van de Belgische regering over de zaak Bemba te verspreiden.

14 jun

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo slaat de handen in elkaar met IOM, het VN-agentschap voor Migratie, voor de bouw van een uitgebreide prijsvergelijkingsapp voor internationale geldtransfers (remittances). De samenwerking tussen België en IOM moet gebruikers objectieve informatie geven over tarieven. Heel wat aanbieders van remittance diensten hanteren vandaag woekertarieven. Nu zaterdag 16 juni is het International Day of Family Remittances.

11 jun

Didier Reynders, minister van Buitenlandse Zaken van België, Ibrahim Al-Jafari, minister van Buitenlandse Zaken van Irak en Lassina Zerbo, uitvoerend secretaris van de Voorbereidende Commissie van het Alomvattend Kernstopverdrag (CTBT), doen gezamenlijke oproep.

11 jun

De Belgische regering is verheugd over de verkiezing van België in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Vanaf 1 januari zal ons land voor de zesde keer in zijn geschiedenis zetelen als niet-permanent lid. Ons land zal deze belangrijke verantwoordelijkheid gedurende 2 jaar (2019-2020) op zich nemen, samen met Duitsland, Zuid-Afrika, de Dominicaanse Republiek en Indonesië en de tien andere leden van de Veiligheidsraad.

08 jun

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is zeer verheugd dat België opnieuw de mogelijkheid krijgt om vanaf 1 januari 2019 niet-permanent lid te worden van de VN-Veiligheidsraad. Minister De Croo, ook verantwoordelijk voor humanitaire zaken, geeft aan dat België veel aandacht zal besteden aan de naleving van het internationaal humanitair recht, mensenrechten en genderkwesties.

08 jun

België is zonet in New York verkozen tot niet-permanent lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties voor de periode 2019-2020. Met 181 stemmen kon ons land rekenen op brede steun onder de 193 lidstaten van de Algemene Vergadering van de VN.

07 jun

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de aankondiging door de president van Burundi, Pierre Nkurunziza, van het einde van zijn mandaat in 2020. Democratische machtswisseling is een grondbeginsel uit de Arusha-akkoorden en het Afrikaanse Handvest voor Democratie, Verkiezingen en Goed Bestuur.

07 jun

Toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ter gelegenheid van de viering van 60 jaar Benelux (Bozar, Brussel, 5 juni 2018).

06 jun

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de nieuwe Belgische vliegtuigmaatschappij Air Belgium vandaag de eerste rechtstreekse passagiersvlucht tussen Brussels-South (Charleroi) en Hong Kong heeft gedaan. Air Belgium is van plan om haar frequentie geleidelijk aan op te trekken van twee vluchten per week nu naar drie in juli en vier in oktober.