Ambassade van België in Cuba
Home Newsroom

Newsroom

News Items

12 jan

De ministerraad heeft deze voormiddag het wetsontwerp over de consulaire bijstand aan Belgen in het buitenland goedgekeurd. Dat gebeurde op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Consulaire bijstand is de hulp die Belgen in het buitenland van de FOD Buitenlandse Zaken krijgen als ze in moeilijkheden verkeren.

11 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif ontvangen in het Egmontpaleis in Brussel. Hij heeft onder meer de zaak van Ahmadreza Djalali aangekaart en er bij minister Zarif op aangedrongen dat de doodstraf niet wordt uitgevoerd. Didier Reynders heeft de principiële houding van België tegen de doodstraf en voor een eerlijk proces herhaald. Ook de zaak van Hamid Babaeï en andere mensenrechtenaspecten kwamen aan bod.

11 jan

Alexander De Croo, Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, heeft beslist om een bedrag van 1 miljoen euro toe te kennen aan Start Fund, een fonds beheerd door Start Network, een netwerk van internationale humanitaire ngo’s. Start Fund heeft als doel het tekort aan financiering voor kleine of middelgrote crisissen in het huidige humanitaire systeem op te vangen.

10 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo hebben achter gesloten deuren aan de Kamercommissie Buitenlandse Zaken van het federale parlement het Belgische beleid voor de Democratische Republiek Congo (DRC) toegelicht.

10 jan

Op 7 december 2017 lanceerde de Europese Commissie de wedstrijd "Europese steden voor eerlijke en ethische handel". De prijsuitreiking beoogt Europese steden te belonen voor hun rol in het stimuleren van de sociale, economische en ecologische duurzaamheid van de internationale handel.

06 jan

Op 15 januari 2018 (datum onder voorbehoud) lanceert Selor opnieuw de selectieprocedure voor stagiairs van de buitenlandse carrière (m/v/x) van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. 

04 jan

Terwijl talrijke Congolese burgers afgelopen zondag in Kinshasa, Lubumbashi, Goma… vreedzaam bijeen wilden komen om zich te bezinnen, werden ze met brutale repressie geconfronteerd.

22 dec

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt in het kader van de Warmste Week 100.000 euro vrij. Het geld gaat naar een project ter ondersteuning van slachtoffers van mensenhandel in Tunesië (Advocaten zonder Grenzen) en naar het verbeteren van jongerenrechten in Burundi (KIYO). Minister De Croo overhandigde de cheque deze ochtend aan Music For Life dat dit jaar is neergestreken op Domein Puyenbroeck in het Oost-Vlaamse Wachtebeke.

21 dec

Toespraak van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem ter gelegenheid van de Diplomatieke dagen 2017.

18 dec

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ter gelegenheid van de Diplomatieke dagen 2017.