Ambassade van België in Cuba

België in Cuba

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Havana? U reist als toerist in deze landen en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Cuba gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Flash bericht voor de Belgen ! Orkaan Maria

Het orkaanseizoen is nog niet voorbij. 

Het contact zal plaats vinden via het nummer van de wachtdienst van de ambassade in Cuba : +53 52 80 50 09

Als algemene aanbeveling geldt dat de instructies van de plaatselijke overheden nauwgezet opgevolgd worden. 

Informatie kan verder via verschillende bronnen worden geraadpleegd naar gelang het land :

CubaMeteorologisch Instituut van Cuba (INSMET) | Cubadebate | Radio Reloj 

HaïtiMinistère de l'intérieur d'Haïti

Dominicaanse RepubliekOrganización Nacional de Meteorología (Onamet) | Defensa civil

Contacten in geval van nood:

Cuba:  +535 280 50 09

Haïti: Ereconsul M. Joel DRESSE | Ambassade van Frankrijk

Dominicaanse RepubliekEmergencias (911) 

Sluitingsdagen van de ambassade in 2017

De ambassade zal in de loop van 2017 nog gesloten zijn op volgende weekdagen:

15 august, 1 september, 15 november, 25 december, 26 december

Volgende consulaire zending naar Haïti

De volgende consulaire zending van de amb assade van België naar Haïti werd gepland voor oktober.  Bij die gelegenheid zal er ook een biometrische dag worden georganiseerd voor de Belgen die in Haïti wonen en deze die vanuit de Dominicaanse Republiek wensen te komen.

De biometrische gegevens voor paspoortaanvragen zullen worden opgenomen op vrijdag 6 oktober 2017 op het privé adres van mijnheer Joël DRESSE, de ereconsul van België in Haïti :

5 Allée des Acajous - Delmas 95
Petion-Ville
B. P. 415
Port-au-Prince

Indien u hiervoor een reservatie wenst stuurt u een e-mail naar Havana@diplobel.fed.be

Nieuwe Facebook groepen: Haïti en de Dominicaanse Republiek

Sinds augustus 2016 is de Belgische ambassade in Havana ook bevoegd voor de Dominicaanse Republiek en Haïti. Om uitwisselingen met de Belgen die er wonen te stimuleren, en voor iedereen die geïnteresseerd is in de relaties tussen België en deze twee landen, heeft de ambassade twee nieuwe groepen gelanceerd op Facebook:

Bélgica en la República Dominicana

La Belgique en Haïti / Bèljik nan Ayiti

Sluit u bij ons aan!

Voor consulaire vragen, gelieve u per e-mail te richten tot havana@diplobel.fed.be 

 

 

Nieuws

12 jan

De ministerraad heeft deze voormiddag het wetsontwerp over de consulaire bijstand aan Belgen in het buitenland goedgekeurd. Dat gebeurde op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Consulaire bijstand is de hulp die Belgen in het buitenland van de FOD Buitenlandse Zaken krijgen als ze in moeilijkheden verkeren.

11 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif ontvangen in het Egmontpaleis in Brussel. Hij heeft onder meer de zaak van Ahmadreza Djalali aangekaart en er bij minister Zarif op aangedrongen dat de doodstraf niet wordt uitgevoerd. Didier Reynders heeft de principiële houding van België tegen de doodstraf en voor een eerlijk proces herhaald. Ook de zaak van Hamid Babaeï en andere mensenrechtenaspecten kwamen aan bod.

11 jan

Alexander De Croo, Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, heeft beslist om een bedrag van 1 miljoen euro toe te kennen aan Start Fund, een fonds beheerd door Start Network, een netwerk van internationale humanitaire ngo’s. Start Fund heeft als doel het tekort aan financiering voor kleine of middelgrote crisissen in het huidige humanitaire systeem op te vangen.

10 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo hebben achter gesloten deuren aan de Kamercommissie Buitenlandse Zaken van het federale parlement het Belgische beleid voor de Democratische Republiek Congo (DRC) toegelicht.

10 jan

Op 7 december 2017 lanceerde de Europese Commissie de wedstrijd "Europese steden voor eerlijke en ethische handel". De prijsuitreiking beoogt Europese steden te belonen voor hun rol in het stimuleren van de sociale, economische en ecologische duurzaamheid van de internationale handel.